23948sdkhjf

Ska sälja en hållbar produkt åt gången

Gina Tricots tidigare hållbarhetschef bakom nya webbutik.

Göteborgsföretaget Galantus, grundat av Maria Trapp och Marcus Bergman, står bakom nya webbutiken One Dear Thing som nyligen lanserats och nu är aktuella med första produkten; One Dear Thing #1 som är bäddsetet Worldscape.

Grundarna kallar webbutiken världens minsta webbshop och idén är att sälja en hållbart producerad vara åt gången för att också lyfta betydelsen av varje enskilt köp och visa på det värdefulla i varje föremål.

Duon har varit inblandad i varje steg i processen; från design i Sverige till bomullsodling, rensning, spinning och vävning i Peru, beredning och tryck i Italien och slutligen sömnad och paketering i Estland.

- Textilbranschen är en industri i omställning och vi ser stora möjligheter att på olika sätt bidra till en mer hållbar utveckling. Med One Dear Thing så vill vi medverka till ett nytt sätt att shoppa där man tänker till och överväger varje köp. Samtliga produkter under One Dear Thing kommer även att innehålla en donation till ett gott syfte, säger Marcus Bergman, vd och medgrundare.

Till vardags utvecklar och genomför Göteborgsbaserade Galantus hållbarhets- och entreprenörsprojekt i både egen regi och på uppdrag i samarbete med andra och företrädesvis inom textilindustrin.

Bäddsetet  är tillverkat av ekologiskt odlad bomullssatäng och är tryckt i ett mönster designat av Sara Gullman. Den första produkten, i begränsad upplaga, ska sälja slut innan nästa lanseras.

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksnytt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094