23948sdkhjf

JC:s konkurs: ”Vi kan inte hålla butikerna öppna mer än en månad”

Nu startar konkursutförsäljningen och parallellt pågår arbetet med att hitta en köpare till verksamheten.

Torsdagen den 25 april försattes JC, med ett trettiotal butiker, i konkurs efter en kort tids rekonstruktion. Än så länge håller samtliga butiker öppet och konkursförvaltaren arbetar för att sälja hela eller delar av verksamheten.

– Just nu arbetar vi med att ge de bästa förutsättningarna för att driva verksamheten vidare. Arbetet är intensivt då vi endast under kort tid har tillgång till all personal och samtliga lokaler. Butikerna är öppna som vanligt, uppger konkursförvaltare Mats Emthén, Advokatfirman Carler, i ett mejl till Habit.

Han säger vidare att konkursutförsäljning startar under nästa vecka, veckan 19, och att teamets arbete med undersöka förutsättningarna för att kunna sälja hela eller delar av verksamheten fortsätter.

Teamet består båda av medarbetare från advokatfirman Carler och från JC och Mats Emthén uppger att samarbetet fungerar väl och att man är förhoppningsfulla men att några löften beträffande framtiden i nuläget inte kan ges.

– Vi har ännu inte satt något stoppdatum för när utförsäljningen ska upphöra. Vi bedömer dock för närvarande att vi inte kan hålla samtliga butiker öppna mer än en månad men vi tittar på andra lösningar för tiden därefter om det skulle behövas. Alla anställda ställer upp på ett fantastiskt bra sätt trots konkursen, säger Mats Emthén till Habit.

I flera butiker pågår redan nu försäljning av varor med rea om 50 procent.

Habit ställde också en rad frågor kring bolagets ägarförhållanden och har bett konkursförvaltaren att reda ut frågetecken kring kedjans ägande men Mats Emthén har avböjt att svara och vill återkomma gällande de frågorna med hänvisning till att man ”måste samla alla resurser på försäljningen och en eventuell framtida lösning”.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094