23948sdkhjf

E.Salmonson öppnar butik: ”fritidsgård för moderna hantverkare”

Göteborgsbaserade E.Salmonson öppnar butik, showroom och verkstad i anrika Antikhallarna i Göteborg på fredag den 3 maj. Lokalen delar grundaren Erik Salmonson med sadelmakare Pelle Hedeblom, som tillverkar märkets bälten och lädervaror.

Erik Salmonson beskriver butikssatsningen som en ”fritidsgård för moderna hantverkare” och vänder sig till konsumenten och nyfikna som vill få komma närmare produkterna.

– Det känns extremt roligt att faktiskt tvingas ta på sig byxor och komma ut och möta kunderna på ett nytt och fysiskt sätt. Tidigare har all försäljning skett via e-handel vilket är effektivt men också ganska tråkigt. När alla barskt pekar på butiksdöd känns det faktiskt helt rätt att öppna showroom med en fysisk butik, säger Erik Salmonson, företagets grundare i enkommentar.

I sortimentet finns numera även tröjor som till exempel extra mjuka skotska Shetlandströjor borstade med torkade tisteln Kardvädd och handstickade tröjor inspirerade av en den danska tatueraren Holger Jürgens, ”Tattoo-Holger”, från 1930-talet.

Därtill finns bland annat skjortor, badlakan av lin och näverväskor, med detaljer i vegetabiliskt läder, i sortimentet. Väskorna är framtagna i samarbete med slöjdaren Gunilla Andersson.

– Mitt grundfundament för alla produkter är att personen som köper dem ska vilja ha kvar- och använda dem väldigt, väldigt länge. För att lyckas med det måste produkten ha en bakgrund, ett tillverkningssätt och en känsla som gör att den laddas med ett värde betydligt högre än bara det ekonomiska. Det här är helt avgörande och något som jag hoppas att allt fler börjar inse, både kunder och producenter, säger Erik Salmonson.

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksnytt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093