23948sdkhjf

Tre modebutiker i Helsingborg i konkurs på kort tid

Helsingborgs citykärna har under de tre senaste veckorna drabbats av tre konkurser.

Cenino Donna och Zebra som drevs av samma aktör försattes den 26 mars i konkurs på egen begäran vid Helsingborgs tingsrätt. 

Butiken Zebra drevs i dotterbolaget Lewek.

Båda butikerna på Kullagatan i Helsingborg har nu stängt men konkurshandläggare och advokat Malin Andersson vid Acta Advokatfirma säger till Habit att förhandlingar kring överlåtelse och förvärv av varulager pågår. 

Bolagen har varit i rekonstruktion sedan i juni i fjol men rekonstruktionen avslutades den 6 mars i år och kort tid innan bolagen försattes i konkurs.

Anledningen till den likviditetsbrist som föranledde rekonstruktion ska bland annat ha varit en serie större inbrott som drabbat verksamheterna mellan åren 2014-2015 och även senhösten 2016.

Bolagen hade vid tiden för konkurs två anställda samt ett antal timanställda.

Skulderna omfattar bland annat en skatteskuld om drygt 3 miljoner kronor samt skulder till bank samt oprioriterade fordringar och utbetald lönegaranti.

Datum för edgångssammanträde är satt till den 29 april.

Butiken med samma namn i Växjö samt webbutiken har inget med ovanstående konkurs att göra och drivs av annan aktör och i annat bolag.

Därtill försattes anrika Nilssons mode, som drevs av C.Nilssons mode, vid Rådhustorget i konkurs den 8 april.

Bolaget var enligt Helsingborgs Dagblad på obestånd och har försatts i konkurs på egen begäran.

Verksamhetens första butik öppnade1936 på Kullagatan men har huserat i två olika lokaler vid Rådhustorget sedan 1976. Sedan 1993 har butiken varit inrymd i den senaste lokalen vid på hörnet mot Kolmätaregränden. 

Tre anställda, förutom innehavaren, drabbas enligt tidningen av konkursen.

– Jag ser inte att det finns någon möjlighet att hitta någon som vill ta över och fortsätter driva konfektionshandel av samma typ, säger advokat Peter Thörnwall, konkursförvaltare till tidningen.

Utförsäljning av lagret pågår och ska avslutas under påskafton.

Nilssons mode har även haft förvaring av pälsar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125