23948sdkhjf

Bättre än väntat för Zalando – positiv vinstvarning

E-handelsbolaget Zalando förväntar ett justerat rörelseresultat över förväntan för det första kvartalet. Det rapporterar flera medier. Enligt Reuters meddelar Zalando även att intäktstillväxten kommer att vara i linje med förväntan.

Rapporten för det första kvartalet släpps den 2 maj. Kinnevik äger 32 procent av Zalando.

Zalandos positiva vinstvarning för det första kvartalet är ett tecken på att "en stabilisering börjar ta form" i e-handelsbolaget. Det skriver Wells Fargo i en analys. Efter ett tufft 2018, då Zalando sänkte sin prognos två gånger, har bolaget inlett 2019 med en bättre rapport för det fjärde kvartalet än väntat och en omvänd vinstvarning för det första kvartalet.

Det innebär två kvartal i rad med en stabilare utveckling för bolaget, skriver Wells Fargo. "Givet tecken på en avtagande ekonomisk tillväxt och ökad konkurrens i Europa, är den stabila intäktstrenden och bättre lönsamhet än väntat under första kvartalet uppmuntrande signaler", skriver Stifel i en analys.

Första kvartalets positiva avvikelse, jämfört med konsensus, drivs inte av försäljningen utan av lönsamheten, vilket är viktigt med tanke på att Zalandos marginaler har varit under avsevärd press under de senaste 24 månaderna, konstaterar Wells Fargo.

"Första kvartalets utveckling ger sannolikt viss tilltro till bolagets planer på att stabilisera marginalerna i år", menar banken. Trots att första kvartalets resultat blir bättre än vad analytikerna hade räknat med uppger Zalando att första kvartalets utveckling ligger i linje med bolagets helårsutsikter. Zalandos helårsprognos är sedan tidigare en intäktstillväxt på 20 procent "plus" med stabila marginaler. Wells Fargo tror därför inte att marknadens helårsestimat för Zalando kommer att justeras upp i någon större utsträckning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093