23948sdkhjf

Nk får premiumdestination för sport

Ny aktör bakom varuhusets nya sportbutikssatsning.

I höst lanserar NK i Stockholm en ny avdelning om 1 800 kvadratmeter för sport på varuhusets tredje våning.

Nya NK Sport ska drivas av Marc Nylander och multibrandvadelningen ska utgöra största delen av den nya sportsatsningen men sportaavdelningen ska även rymma varumärkesbutiker för bland andra J.Lindeberg och Sail Racing.

Fokus på multibrandavdelningen läggs på sortiment för alpinism, outdoor, running, cycling, fitness och yoga och i varumärkesfloran finns bland andra The North Face, Patagonia, Nike och Adidas tillsammans med mer unika varumärken som Satisfy Running, Black Yak och Snow Peak Japan.

- Med satsningen på sport stärker vi NK:s position som ett internationellt varuhus, med ambitionen att erbjuda våra kunder varumärken inom sportsegmentet i absoluta världsklass. Det samlade sportutbudet kommer erbjuda en unik shoppingupplevelse dit man går för att hitta exklusiva varumärken i en enastående och inspirerande miljö, säger Andreas Edström, varuhuschef Nordiska Kompaniet i en kommentar.

Stor vikt ska även läggas på interiören, som beskrivs i termer av avskalad och inspirerad av exklusiva modebutiker, och ritas av arkitekten Jani Kristoffersen från arkitektbyrån Guise.

Avdelningen öppnar hösten 2019.

NK:s nya sportsatsning öppnar på ett helt nytt plan och den nya avledningen NK Sport har inga kopplingar till nuvarande NK Sport och Fritid.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078