23948sdkhjf

Scandinavian Man lanserar marknadsplats och e-handel

Kopplar på e-handel till den redaktionella plattformen och backas av Wellstreet och IT-bolaget Tieto.

För knappt två år sedan grundade Konrad Olsson, tidigare chefredaktör på Plaza Magazine, och Jonas Bergström, även han med medie- och pr-bakgrund, plattformen Scandinavian Man som är ett magasin, en digital plattform och pop up-butiker. 

Därtill har man har även synts flitigt under modeveckor världen över, bland annat på Pitti Uomo i Florens och under senaste modeveckan arrangerades en modevisning med ett flertal märken inom mode- och outdoor i Stockholm. Med plattformen vill företaget hjälpa skandinaviska livsstils- och modevarumärken att nå ut globalt.

I sommar planerar Scandinavian Man därför att lansera en starkt kurerad digital marknadsplats i samarbete med det nordiska IT-bolaget Tieto och innovationsgruppen Wellstreet.

För att implementera plattformen tar Scandinavian Man in externt kapital för första gången och Wellstreet investerar 4 miljoner kronor i projektet.

Därtill ska kapitaltillskottet användas för att stärka upp organisationen för framtida expansionen och bland annat planerar Scandinavian Man att dubbla personalstyrkan inom de närmaste 18 månaderna.

I ett pressmeddelande skriver Scandinavian Man ”e-handelslösningen är byggd på molnbaserad infrastruktur och kombinerar marknadsledande komponenter från en handfull strategiska partners, vilket väsentligt förkortar tiden till marknad, samt gör det enklare och effektivare att implementera och kontinuerligt lansera ny funktionalitet”.

Via marknadsplatsen ska kunderna kunna handla handplockade produkter från nordiska mode- och livsstilsvarumärken och Scandinavian Man blir det första företaget som använder sig av den nya lösningen.

Marknadsplatsen ska initialt att finnas tillgänglig på åtta marknader.

Scandinavian Man har åtta medarbetare på kontoret som nyligen flyttade från Malmskillnadsgatan till en lokal på gatuplanet på en av Hötorgsskraporna med adress Mäster Samuelsgatan 42.

I veckan lanseras ett nytt nummer av magasinet Scandinavian Man.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079