23948sdkhjf

Superdrys grundare tillbaka – aktien rasar

Onsdagsmorgonen bjöd på strömhopp från klädkedjan Superdrys ledning efter att bolagets aktieägare på tisdagskvällen röstat tillbaka grundaren Julian Dunkerton till styrelsen.

Det framgår av uttalanden från bolaget under onsdagsförmiddagen, efter att Julian Dunkerton fått 51 procent av rösterna för att återinträda i styrelsen under tisdagens bolagsstämma.

Superdry, baserat i England men med japanskt tema, har härjats av en infekterad ägarstrid sedan några månader tillbaka. Klädmärket har vinstvarnat två gånger under hösten och vintern, vilket fick Julian Dunkerton att bland annat starta en "rädda Superdry"-hemsida och anklaga ledningen för att förstöra bolaget med usla strategier, skriver Bloomberg. Grundaren har 18 procent av aktierna i bolaget enligt Bloombergs data, aktier som sedan han klev av som vd för ett år sedan har tappat runt 70 procent av värdet. Utnämningen av Julian Dunkerton har lett till att fler än hälften av styrelsen hoppat av, liksom bolagets vd och finanschef, enligt nyhetsbyrån. Aktien föll 12 procent på Londonbörsen strax innan klockan 10.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093