23948sdkhjf

Paul Frankenius i miljardaffär

Amerikansk fastighetsjätte köper 300 000 kvadratmeter i en ny svensk rekordaffär.

Bockasjö och Alecta säljer hela sitt ägande i Logistikfastigheter Sverige, som man bildade gemensamt 2016. Jätteaffären omfattar 295 000 kvadratmeter logistikfastigheter i Helsingborg, Hisingen, Landvetter, Örebro, Västerås, Eskilstuna och Arlanda stad. 

– När Alecta och Bockasjö bildade Logistikfastigheter Sverige så var vårt gemensamma mål att inom fem år bygga upp ett bestånd till ett värde om tre miljarder. Vi har klarat det målet på halva tiden samtidigt som vi sett en stark värdeutveckling under de tre senaste åren. När vi erbjöds möjligheten att sälja till ett av världens största bolag inom området – Prologis, kände vi att tidpunkten var rätt, säger Joakim Hedin, vd för Logistikfastigheter Sverige och vd i Bockasjö i ett pressmeddelande.

Bockasjö äger Hedin tillsammans med den kände affärsmannen och investeraren Paul Frankenius. 

Allt som allt gäller det elva moderna fastigheter, som säljaren beskriver som ett av de bästa bestånden på den svenska marknaden. Förvärvet görs av Prologis European logistics fund, Pelf, och ligger nära deras redan befintliga innehav. 70 procent ligger i Stockholms- och Göteborgsområdet och på vardera Hisingen och i Arlanda stad har Prologis nu mer än 120 000 kvadratmeter fastigheter. 

‒ Fastigheternas höga kvalitet, en stark marknad, den solida kundbasen och det faktum att byggnaderna på ett ypperligt sätt kompletterar vårt eget bestånd, skapar en robust strategisk bas för att bygga långsiktiga värden, säger Bram Verhoeven, senior vice president, regional head  Prologis Northern Europe, i ett pressmeddelande. 

Rådgivare i affären har JLL och DLA Piper varit. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125