23948sdkhjf

Gina Tricot ska spara 200 miljoner kronor

30 tjänster ska bort på huvudkontoret i Borås och därtill dras timmar ned i butikerna.

Gina Tricot genomför personalneddragningar på huvudkontoret i Borås och 30 tjänster varslas. Därtill påverkas butikspersonalen som ska tilldelas färre timmar.

Sparprogrammet ska pågå till och med 2020 och kostnaderna ska minskas med 200 miljoner kronor. Fackliga förhandlingar inleds och personalen informerades på måndagsförmiddagen.

- Hela modebranschen står inför stora utmaningar och tvingas ställa om snabbt. De senaste åren har vi ställt om stora delar av verksamheten och gjort stora framsteg digitalt samtidigt som vi optimerat våra butiker. Men vi kan inte luta oss tillbaka, utan framöver måste vi fortsätta att både gasa och bromsa samtidigt för att möta förändringarna på marknaden, säger vd Magnus Månsson i en kommentar.

Förutom personalneddragningar och färre timmar i butikerna ska butiksexponering och logistikhantering optimeras heter det i pressmeddelande.

-  Det är ett tungt besked, men vi behöver ställa om och vidta åtgärder nu för att anpassa organisationen till hur dagens verklighet ser ut och för att klara de investeringar som vi behöver göra i framtiden. Jag förstår att varslet väcker frågor och kan skapa oro, men vi gör allt vi kan för informera steg för steg under hela processen och vi kommer att ge stöd till de som i slutändan drabbas, säger Magnus Månsson, vd.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078