23948sdkhjf

NK-kvarter kan utökas - ska bli självklar modedestination

Fastighetsägaren Hufvudstaden vill bygga ut kvarteret kring NK i Göteborg med 12 000 kvadratmeter.

Det uppger Göteborgs-Posten som skriver att varuhuset NK i Göteborg, som i dag omfattar 10 000 kvadratmeter och är knappt häften så stort som systervaruhuset i Stockholm, kan byggas ut då fastighetsägaren Hufvudstaden i veckan lämnade in en ansökan om att få möjlighet att bygga ut kvarteret Värnamo.

Fastighetsägaren har gjort grundförstärkningar i en av kvarterets byggnader och frilagt källarvalv i NK-byggnaden vilket ger potential för ytterligare 10 000 till 12 000 kvadratmeter handel och kontor.

Nu vill man enligt planansökan också öppna upp fasader på de slutna bottenvåningarna på sidogator och därtill finns förslag om en påbyggnation.

- I dag går utvecklingen inom retail snabbt och den fysiska upplevelsen blir allt viktigare, säger Nenne Petterson, varuhuschef NK Göteborg, till tidningen via mejl.

- Det ställer höga krav på oss som varuhus att ständigt förnya och förädla vårt sortiment och miljö, till exempel öppnar Axel Arigato en pop up nästa fredag. Vi ska vara en självklart destination inom mode, skönhet och accessoarer för göteborgarna.

Förutom NK och kvarteret därom finns det intilliggnde kvarteret med den så kallade brända tomten och även där finns om- och tillbyggnadsplaner. Men tidningen skriver att allt är tidigt i process och om och när planerna blir verklighet är oklart och kans kanske ske först under andra halvan av 2020-talet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141