23948sdkhjf

Rådhuset i konkurs

Högprofilerat modemultibrandkoncept i Uppsala i konkurs.

Bolaget bakom Rådhuset i Uppsala, Rådhuskompaniet, försattes i konkurs vid Uppsala tingsrätt torsdagen den 7 mars, det rapporterar UNT, Upsala nya tidning.

Bolaget driver flera ytor för mode fördelade över två plan i det gamla rådhuset vid Stora Torget och verksamheten ska enligt tidningen gått back med 3 miljoner kronor i fjol.

I den ekonomiska sammanställningen, som tidningen tagit del av, framgår att bolaget har kortfristiga skulderna om 10 miljoner kronor och som tillgångar nämns ett varulager som värderas till 9 miljoner kronor. 

2017 uppgick omsättningen till drygt 31 miljoner kronor och förlusten uppgick då till över 2 miljoner kronor.

Enligt tidningen tar nu konkursförvaltaren över verksamheten. Ett 20-tal anställda berörs av konkursen.

En utförsäljning av varulagret har påbörjats och planen är att låta den pågå under en månad. Enligt tidningen ska konkursförvaltaren Oskar Nordström även undersöka möjligheterna att finna en köpare av konkursboet och någon som helst är villig att fortsätta driva verksamheten i lokalerna.

- Det handlar om en välordnad etablering i unik lokal, så det är inte otänkbart att det även i framtiden kommer att bli försäljning av kläder, säger Oskar Nordström till tidningen.

Enligt UNT berörs inte butiken för Filippa K i fastigheten av konkursen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047