23948sdkhjf

Tog Manolo Blahnik till Skandinavien - vässar nu konceptet ytterligare

Grundaren återvänder på heltid till butikskonceptet som bär hennes namn.

I mars 2019 tillträder Savannah Blom som vd för familjeföretaget och skokonceptet Savannahs.

Konceptet innefattar fysisk butik på Birger Jarlsgatan i Stockholm samt global e-handel. Savannah Blom efterträder Martin Alsén som verkat som vd och delägare för det skobutikskoncept som den tillträdande vd:n grundade 2008.

Parallellt med att driva företaget har Savannah Blom utbildat sig till jurist, arbetat vid svenska handelskammaren i Kina, varit luma, vd-assistent, på Kinnevik och senast specialiserat sig inom datadriven digital försäljning på H&M.

Konceptet föddes ur en stor passion för skor och design och med en ambition att göra skor, väskor och accessoarer av internationella designervarumärken som Alaïa, Alexander McQueen, Manolo Blahnik, Christian Louboutin, Givenchy och Jimmy Choo, tillgängliga i Stockholm.

– Det var vi som tog Manolo Blahnik till Skandinavien! I dag levererar vi skor, väskor och accessoarer till kunder i 90 länder. Jag brinner för att kvinnor ska ta plats och synas, och riktigt bra skor kan göra så mycket för självförtroendet. Ett par klackar ger pondus, säger Savannah Blom, tillträdande vd i en kommentar.

Butikslokalen på Birger Jarlsgatan 1 har totalrenoverats, e-handelsplattformen är ny och logistikkedjan har optimerats för att kunna serva dagens kunder i fler än 90 länder och därtill stärka positionen ytterligare.

– Jag ser fram emot att fortsätta utveckla vår fysiska och digitala affär, arbeta strategiskt, datadrivet och kreativt med allt från inköp till marknadsföring och försäljning.

Verksamheten omsatte 28 miljoner kronor 2017.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078