23948sdkhjf

Retrostrumpbyxor i ny tappning

Terezia Prazska lanserar klassiska tjeckiska barntights med hängslen i Sverige under märket Silly Silas.

Terezia Prazska ligger bakom nya barnmodemärket Silly Silas som nyligen lanserade klassiska baby- och barntights från Tjeckien och Slovakien i Sverige.

Sedan ett par år tillbaka bor hon i Sverige och när hon fick sitt första barn fick hon ett par tights med hängslen av sin mor; plagg som sedan länge tillverkas i Tjeckien och Slovakien men som hon aldrig stött på utanför hemlandet Tjeckien.

Idén med varumärket är att ta fram klassiska, praktiska, mjuka och lekvänliga plagg med tydlig retrokänsla. I framtiden ska märket även rymma fler plagg enligt samma filosofi och som är traditionellt producerade och som hon säger; "retro smart".

- Hela idén till märket kom när min son var några månader gammal och min mamma gav honom ett par tights med hängslen. Jag blev omedelbart förälskad i dem, eftersom de var så bekväma, praktiska och i mina ögon  de sötaste plagg jag någonsin sett. Jag förstod från mina föräldrar att de var mycket populära när de var barn och men att de sedan försvann från de tjeckiska garderoberna. De var inte populära längre när jag var baby. Jag ville ta dem utanför Tjeckien och Slovakien och se om mammor och pappor i andra länder skulle uppskatta dem lika mycket som jag gör, säger Terezia Prazska till Habit.

Tajtsen är tradtionellt framtagna i 100 procent bomull i Tjeckien i en fabrik som har tillverkat dem i årtionden.

- Det är som alla väggar på produktionsplatsen andas historia och traditioner och det gör tajtsen ännu mer speciella, säger Terezia Prazska.

Tightsen kan bäras som byxor men också under byxor och kjolar. Första kollektionen rymmer strumpbyxor i åtta färger och i två kollektioner, The retroist och The minimalist, till baby och barn 0 till 2 år och från storlek 50 till 80. Tre av modellerna har specialblandning med vit bomull och fler färger väntar.

- Några av föräldrarna tycker om att barnen bär dem även omvända, med vår logga framåt, och det är okej också eftersom de är så flexibla att de kan bäras från båda sidor. Hängslena håller strumpbyxorna på plats, så de små upptäckterna kan möta världen och upptäcka allt som är nytt kring dem. Tack vare att de är höga i midjan sitter de  bra utan att de känns för tajt för små barnmagar.

Initialt satsar Terezia  Prazska på att sälja via den egna webbutiken men hoppas också att återförsäljare på sikt ska vara intresserade att sälja märket.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078