23948sdkhjf

Opinionsbildare inom hållbart mode prisas

Hon är Sveriges Second Hand Profil 2019.

Johanna Nilsson tilldelas utmärkelsen Sveriges Second Hand Profil 2019 av Erikshjälpen Second Hand och tar tar över efter fjolårets vinnare; designern, doktoranden och Re:textiles konstnärliga ledare Anna Thornquist Lidström.

Förutom att vara en opinionsbildare och profil inom hållbart mode i bland annat sociala medier med blogg och samarbetet Klimatklubben har Johanna Nilsson skrivit boken Slow fashion tillsammans med Jennie Johansson.

– Jag älskar mode och kläder men jag avskyr hur industrin ser ut. I dag pratar ju även kedjorna om hållbarhet och lägger då stort fokus på materialval. Men med en affärsidé som bygger på överkonsumtion går det inte att vara hållbar. I grunden handlar det om att ändra normer och normen i dag är att hela tiden konsumera mera, säger Johanna Nilsson i en kommentar.

Hon får utmärkelsen för att hon som "opinionsbildare inom hållbart mode uppmuntrar och inspirerar många att göra aktiva val när det gäller konsumtion, i synnerhet av textilier, och att välja klimatsmart".

Motivering till utmärkelsen lyder;
Blogg, podd, bok, föreläsningar – plattformarna är många men den röda tråden genomgående. Istället för att sticka huvudet i sanden och resignera inför sin egen klimatångest har Sveriges Second Hand Profil 2019 valt att kanalisera sin oro i ett djupt engagemang för hållbarhet och klimatsmarthet.Genom lika stora doser kunskap som inspiration vill hon få fler att göra aktivt hållbara val, i livet i allmänhet och när det gäller konsumtion av kläder och textilier i synnerhet. På ett uppmuntrande och handfast sätt utmanar hon oss alla att ändra tankesätt och leta second hand i första hand – alltid.

Priset delas ut den 28 mars på The Lobby i Stockholm.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109