23948sdkhjf

Vd-skifte hos Eton

Hans Davidson lämnar över vd-posten efter 30 år. Skjortföretaget hämtar ny vd från H&M-sfären.

David Thörewik har utsetts till ny vd för Eton. Han kommer närmast från rollen som vd för H&M groups Weekday. Därmed lämnar Hans Davidson vd-stolen efter 30 år. Han stannar dock i bolaget i rollen som senior advisor till David Thörewik och bolaget.

– Det arbete som Hans och hela teamet på Eton har gjort är imponerande. Eton har en produkt i världsklass och har lyckats med det svåra i att kontinuerligt leverera en skjorta som är true-to-size, en central faktor för att driva en framgångsrik digital affär. Man har dessutom lyckats att nå ut som ett relevant varumärke till en internationell kund. Jag ser fram emot att få fortsätta tillväxtresan tillsammans med teamet på Eton, säger David Thörewik, i en kommentar.

I ett pressmeddelande framgår att Eton kunde lägga ett 2018 bakom sig med tvåsiffrig tillväxt och att bolaget fortsätter med att bygga upp en plattform för produktsortiment, logistik, digitalisering och varumärke som ska borga för företagets fortsatta expansion. 

– Eton har investerat kraftigt de senaste åren och skapat förutsättningar för en stark tillväxt genom alla kanaler. 2019 är företaget fullt digitaliserat och redo att ta sig an den digitala kundresan, inte minst i Nordamerika som numera är vår största marknad. Jag är övertygad om att David Thörewik är rätt person att leda Eton vidare på den resan, säger Hans Davidson.

Eton, grundat 1928, omsätter drygt 900 miljoner kronor och ägs sedan 2016 av EQT. Huvudkontoret ligger i Gånghester.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094