23948sdkhjf

Modekedjan i rekonstruktion igen

Turbulensen kring krisande modekedjan JC fortsätter och nu ska kedjan ånyo beviljats rekonstruktion, det rapporterar Market.

På tisdagskvällen rapporterade Market att JC ansökt och beviljats rekonstruktion vid Stockholms tingsrätt. Till rekonstruktör har enligt tidningen advokat Peter Näslund hos DLA Piper utsetts. Anledningen är att vd Ilya Meric behöver arbetsro och i veckan ska personalen informeras.

Det verkar därmed  inte vara någon ände på turerna kring kedjan som under en längre tid dragits med stora problem och även tidigare, för tre år sedan, gått igenom en rekonstruktion. Rekonstruktionen följer efter en turbulent tid för kedjan med revisorsavhopp, butiksstängningar, konkursanmälningar från fastighetsägare efter uteblivna hyror och svårigheter att få ut lönen i rätt tid till de anställda. 

Vd:n IIya Meric säger till tidningen att han fortfarande tror att det finns möjligheter att få kedjan på rätt köl igen.

– Jag har haft ett stort stöd ute i landet, men jag orkar inte mer. Det dyker upp saker från förr som blir för jobbiga att hantera. Men, ja, jag vill fortfarande tro att det här går att rädda, säger Ilya Meric till Market.

När Habit nådde Ilya Meric på telefon för knappt två veckor sedan var han i full färd med att se över butiksnätet och uppgav att kedjan ska omfatta 30 till 35 butiker i slutet av mars i år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062