23948sdkhjf

Nu stundar visningsveckan

Med dryg vecka kvar till start presenteras så äntligen schemat för Fashion Week Stockholm. Zalando är huvudsponsor och visningar sker bland annat på Stockholms Auktionsverk.

Fashion Week Stockholm äger rum måndag 4 februari till onsdag 6 februari 2019 på en rad platser i Stockholm. Ett antal visningar ryms i schemat signerade bland andra Beckmans avgångsstudenter, som inleder visningsveckan, Fashion Week Showspace by Zalando i Stockholms Auktionsverks lokaler. Där ska även Ida Sjöstedt, Selam Fessahaye, Maxjenny samt Rave Review, med fortsatt stöd från Fashion Talents, visa.

Övriga aktörer som ingår i shemat och presenterar höstkollektioner externt är Hope, House of Dagmar, Stylein, Weekday, Sadboys Gear, Johannes Adele, Ores, ATP Atelier och Our Legacy, L’Homme Rouge, Per Götesson och Lazoschmidl och Susan Szatmary.

Därtill står magasinet Scandinavian Man bakom en visning under konceptet Urban Outdoor. I deras lokaler på Mäster Samuelsgatan äger två visningar rum under måndagen: L’Homme Rouge och Urban Outdoor, där aktören tolkar hur mode- och outdoorvärlden i allt högre utsträckning möter varandra och där de ledande skandinaviska outdoormärkena samlas och sätts i ny kontext på catwalken. 

Arrangör av visningsveckan är Association of Swedish Fashion Brands, ASFB, och Swedish Fashion Council, SFC.

Framgent, heter det i ett pressmeddelande, att konceptet och plattformen ska utvecklas i takt med digitaliseringen. Exakt vad det innebär framgår inte.

 - Vi ser att det sker en förändring på modeveckor världen över där man frångår det traditionella formatet för att jobba med alternativ som är skräddarsydda för varumärkets affärsmodell och dna. Att möta och öppna upp för den utveckling som man redan kunnat se hos svenska varumärken är en viktig komponent i vårt långsiktiga strategiarbete, säger Jennie Rosén, vd för SFC.

Visningsveckan Fashion Week äger rum i samklang med Design Week och inköpsveckan på Stockholm Fashion District och i schemat syns därför aktörer som arbetar med andra kulturella yttringar än mode som designgruppen Magniberg som ställer ut på Bukowskis, artistkollektivet YEAR0001 och Teenage Engineering.

Huvudpartner till till veckan är under innevarande år Zalando.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094