23948sdkhjf

Sandqvist byter läge

Väsk- och accessoarmärket öppnar ny butik i Göteborg i slutet av februari. Ytterligare butik väntar under året för företaget som nu omsätter över 100 miljoner kronor.

Sandqvist öppnar butik om 60 kvadratmeter  på Södra Larmgatan 13 i Göteborg i slutet av februari. I samma veva passar företaget på att introducera ett nytt inredningskoncept som enligt företaget ännu tydligare ska spegla varumärkets skandinaviskt tidlösa arv och design.

- Vi på Sandqvist tycker att less is more och att hållbar produktion, tidlös design och lyx hör ihop. Det nya konceptet är stilrent med modernt finsnickeri, ett mer minimalistisk och modefokuserat intryck i butikerna helt enkelt, säger Sebastian Westin, brand director på Sandqvist i en kommentar.

Butiken ersätter butiken på Andra Långgatan, som stänger när den nya öppnar, och blir den fjärde butiken i Sverige för det stadigt växande väsk- och accessoarmärket som haft en stark tillväxt som legat runt 30 procent under flera år.

Tillväxten för det senaste räkenskapsåret 2018 ser ut att följa inslagen väg med en 30 procentig ökning och för första gången väntas bolaget omsätta över 100 miljoner kronor.  

Den första butiken, som alltjämt ligger kvar på Swedenborgsgatan 3 på Södermalm i Stockholm, öppnade november 2011. Därefter har Sandqvist öppnat butiker på Jakobsbergsgatan och Åhléns city i Stockholm och på Andra Långgatan i Göteborg samt på Berwick Street i London och Weinmeisterstrasse i Berlin där företaget också har en repair shop.

Under innevarande år väntar ytterligare en butik som ska öppna utanför Skandinaviens gränser.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.112