23948sdkhjf

Har dragit sig ur Acne Studios

Innan julhelgen sålde Creades och Öresund innehaven i det svenska modeföretaget.

Den 23 december avyttrade investeringsbolaget Creades sin ägarandel om 8,3 procent i modebolaget Acne Studios till IDG Capital och I.T Group.

Creades försäljningslikvid, inklusive utdelning samt med avdrag för transaktionskostnader, uppgår till 372 miljoner kronor.

Även Öresund sålde sin andel som uppgick till 8,5 procent av kapitalet och rösterna i modebolaget. Försäljningslikviden, efter avdrag för transaktionskostnader, uppgick till 369 miljoner kronor och bokfört värde på Öresunds aktier i Acne Studios den 30 november 2018 uppgick till 285 miljoner kronor.

- Creades har varit med på Acne Studios enastående tillväxtresa sedan 2006. Vi är djupt imponerade över hur bolagets grundare lyckats utveckla bolaget från ett lokalt jeansvarumärke till ett globalt lyxvarumärke. Genom försäljningen till IDG Capital och I.T Group får bolagets grundare, som kvarstår som bolagets majoritetsägare, nya relevanta partners för fortsatt global expansion, säger John Hedberg, vd för Creades i en kommentar till försäljningen.

Enlit ett pressmeddelande från Creades är köparen IDG Capital "en global private equity fond med stor erfarenhet av investeringar på den kinesiska marknaden".

Även I.T Group är verksamma i Asien och noterad på Hongkongbörsen och beskrivs som "Asiens ledande aktörer inom retail- och lyxsegmentet".

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.265