23948sdkhjf

Ärlig denim

Danska Knowledge Cotton Apparel släpper denimlinje till hösten.

Knowledge Cotton Apparel lanserar denimlinje i 98 procent GOTS-certifierad bomull och 2 procent återvunnen lycra till kommande höst. Stretchen i denimen kommer från återvunna material, produktionsmetoden och infärgningsmetoden är miljöcertifierad.

- När vi nu presenterar vår denimlinje- förmodligen den mest ärligaste denimlinjen som någonsin skapats- antar jag att det är svårt för människor utanför vårt företag att fullt ut förstå hur mycket denna nya, helt rena och äkta denim betyder för oss här på Knowledge Cotton Apparel. Hur mycket jobb som ligger bakom det. All forskning och produktutveckling. De otaliga fabriksbesök och leverantörsmöten. De upprepade försök och misslyckanden. Och i slutändan det fantastiska resultatet som manifesterar allt vi står för som företag. Den stolthet och spänning jag känner för den här hållbara denimlinjen kan inte beskrivas i ord, säger Mads Mørup, grundare och vd för Knowledge Cotton Apparel i en kommentar.

Kollektionen innefattar jeans i två passformer, straight och loose, i tre tvättar och därtill skjortor och jeansjacka i två tvättar. Infärgningsprocessen är renare med en ekovänligare indigo där 20 procent mindre vatten används och där avloppsvattnet renas till 100 procent.

Även infärgningstekniken är GOTS-certifierad och där används 70 procent mindre kemikalier än vid vanlig infärgning av denim.

Denimkollektionen ingår i Knowledge Cotton Apparels kommande höst/vinter 2019.

Läs en längre intervju med Knowledge Cotton Apparels vd Mads Mørup och Johan Andrén, kommunikations- och utvecklingschef i nya numret av Habit International som är ute nu.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062