23948sdkhjf

Så sålde RNB

Polarn O. Pyret ökar mest inte minst med e-handeln.

Under första kvartalet, september och november, ökade koncernens nettoomsättning till 600 miljoner kronor (583).

Total jämförbar försäljning ökade med 2,8 procent. Försäljningen i jämförbara enheter i Sverige ökade med 2,4 procent och totalt i alla länder bolaget är verksamt i med 2,8 procet.

Rörelseresultatet minskade till 36 miljoner kronor (40) och resultat efter skatt uppgick till 26 miljoner kronor vilket var en rejäl minskning mot föregående år då resultatet landade på 45 miljoner kronor för samma kvartal.

Koncernens e-handel fortsätter att öka och ökade under kvartalet med 60 procent och står nu för 11 procent av den totala omsättningen.

För Polarn o. Pyret har e-handeln växt med 45 procent och utgör nu 21 procent av kedjans omsättning.

Kedjans rörelseresultatet i det första kvartalet blev 31 miljoner kronor (34) och nettoomsättningen ökade till 235 miljoner kronor under första kvartalet, september till november, jämfört med 219 för samma kvartal i fjol. Försäljningen  i kedjans jämförbara enheter ökade med 4,8 procent.

Även Brothers ökar på e-handel som utgjorde 8 procent av kedjans omsättning under kvartalet. Rörelseresultatet i det första kvartalet blev 3 miljoner kronor (7) och omsättningen uppgår till 133,2 (130,5) miljoner kronor. Kedjan har en ny vd i Lina Söderqvist som tog över under kvartalet.

Nettomsättningen från grossistledet i Brothers var lägre i år motsvarande kvartal föregående år vilket koncernen delvis förklarar med färre antal franchisebutiker.

För båda kedjorna konstaterar koncernen att lagernivåerna är högre än vid utgången av motsvarande kvartal i fjol.

Verksamheterna på NK fortsätter att vara utmanande för koncernen med vikande besökstal till varuhusen men RNB siar att koncernen kan börja skörda frukt mot slutet av 2019 när omgörningen av inte minst varuhuset i Stockholm ska leda till positiva kundflöden.

I rapporten skriver RNB även att "Vi bedömer att e-handelsutvecklingen för NK så småningom ska materialiseras". Omsättningen inom Departments & stores uppgick till 226 miljoner kronor(230) med ett rörelseresultat om 12 miljoner kronor.

E-handelssatsningen Man of a kind utvecklas försäljningsmässigt enligt plan heter det i rapporten men rörelseresultatet är oförändrat på -3 miljoner kronor. I rapporten skriver koncernen att antalet besökare mer än fördubblades jämfört med motsvarande kvartal föregående år och konverteringsgraden förbättrades.

Under kvartalet aviserade koncernen att styrelsen föreslagit en omstrukturering av koncernen och självständiggöra bolagen och minimera gruppstrukturen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078