23948sdkhjf

The Kooples till Sverige

Selected Brands lanserar franska modemärket The Kooples.

Göteborgsbaserade distributören Selected Brands lanserar franska modemärket The Kooples i Sverige och Skandinavien.

- Det känns väldigt roligt att få börja arbeta med The Kooples då det är ett internationellt varumärke som inte har någon historik i Sverige. I dag finns en shop-in-shop på Illum i Köpenhamn för herr men i övrigt så finns ingen distribution i Skandinavien så det ska bli väldigt roligt att introducera märket för kunder och slutkunder, säger Henrik Hobik, arbetande styrelseordförande och huvudägare för Selected Brands till Habit.

Enligt Henrik Hobik har modeföretaget haft en ambition att etablera sig i Skandinavien en tid.

Den första kollektionen som når svenska butiker är en förkollektion, precollection, för kommande höst som levereras ut i butik i juli 2019.

I fokus för distributionen ligger varuhus och även starka modebutiker. 

Höstkollektionen ska visas i showroom i Paris för ett antal modekunder därefter ska Selected Brands visa kollektionen i egen regi i Köpenhamn, Stockholm och Oslo.

Ligger egen butik i Skandinavien  i planerna för The Kooples?

- Det är inget som är bestämt i dagsläget men det finns med i planerna men när och hur får framtiden utvisa. Företaget har 200 egna butiker men en butiksöppning behöver inte heller ske i egen regi utan det kan lika gärna handla om franchise eller något annat typ av upplägg. Men först ska vi visa upp märket och vi har redan noterat ett stort intresse och har ett antal återförsäljare som köpt in till hösten, säger Henrik Hobik till Habit.

The Kooples är grundat 2008 av bröderna Alexandre, Laurent och Raphaël Elicha och i varumärket ingår kläder, skor, väskor och accessoarer till herr och dam. 

Varumärket har drygt 400 återförsäljare i 36 länder. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078