23948sdkhjf

Årets modetalanger korade

Modedesigner, modeduo och skodesigner prisades av Swedish Fashion Council på måndagen.

Modedesignern Per Götesson, modeduon bakom märket Rave Review, Josephine Bergqvist och Livia Schuck, samt Rebecca Björnsdotter tilldelades på måndagen varsin utmärkelse i ramen för Swedish Fashion Talents 2018.

Utmärkelsen Swedish Fashion Talent of the Year 2018 gick till Per Götesson för sitt arbete inte minst för hans arbete på den internationella modescenen.

Motiveringen till utmärkelsen lyder;

”Per Götesson sätter svenskt mode på den internationella kartan. Hyllad av branschen för sin starka design, uttrycksfulla silhuett och kreativa anda och tilldelas därför Swedish Fashion Talent of the Year”. 

Accessoarutmärkelsen Swedish Fashion Talent Accessory Award tilldelade juryn skodesignern Rebecca Björnsdotter med motiveringen;

”Hennes design tilltalar såväl den svenska kungafamiljen som de internationella popstjärnorna. Med en stark estetik, ett tydligt budskap och högaktuella värdegrunder blir hennes koncept av högsta samtidsrelevans. Därför tilldelas årets Swedish Fashion Talents Accessory Award till Rebecca Björnsdotter”. 

Därtill delade Swedish Fashion Council ut utmärkelsen Changer Award till Rave Review för att märket enligt juryn tillför ny kreativ kraft i modebranschen, skakar om och utmanar normer och konventioner samt kommer med nya ideér. 

Motiveringen till den utmärkelsen lyder;

”Med en bransch i förändring skapar denna visionära duo sin egna väg. Ett varumärke med högmodegrad och grunden i re-design är Rave Review varumärket som på ett innovativt sätt skakar om och skapar ett alternativt sätt för den framtida modebranschen”. 

I samband med utdelningen av priserna tillkännagjorde även Swedish Fashion Council att en ny strategi för programmet ska presenteras i vår.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078