23948sdkhjf

Underklädesmärke breddar ägandet med riskkapital

Scope blir majoritetsägare i tidigare privatägt underklädesmärke.

Riskkapitalbolaget Scope går in som majoritetsägare i det Boråsbaserade damunderklädesföretaget Miss Mary of Sweden. 

Tillsammans med nya majoritetsägaren Scope blir nuvarande vd Elisabet Sandström också ny delägare i underklädsföretaget.

Underklädesföretagets tidigare ägare Peter af Burén, som ägt bolaget sedan 1989, blir minoritetsägare dock med enligt ett pressmeddelande ändå  en betydande ägarandel i bolaget. 

Hur stor ägarandel respektive partner har i bolaget vill man inte uppge men Elisabet Sandströms ägarandel är minst.

Nu ska Scope, Elisabet Sandström och Peter af Burén fortsätta bolagets  tillväxtresa, stärka ledningsteamet och skala upp organisationen och sortimentet och utveckla bolaget tillsammans.

Scope har tidigare investerat i varumärken som Klättermusen, Footbalance, Happy Socks och Happy Plugs. 

I ett pressmeddelande säger Scopes partner Johan Mårlind att riskkapitalbolaget ser stor potential i varumärket som man är väl positionerat både i en attraktiv kundgrupp men också när det gäller nuvarande förändringarna inom detaljhandeln. 

Miss Mary grundades i Borås 1957 och har försäljning i Europa och USA. I dag drivs bolagets utveckling inte minst av försäljning via nätet och i nära samarbete också med postorderföretag inte minst i de nordiska länderna och Tyskland. E-handelsförsäljningen står för en väsentlig del av omsättningen. 

Underklädesföretsgets tillväxt  har enligt företaget varit god inte minst under de senaste åren vilket också kan härledas till ett uppgraderat sortiment. Bolaget har haft en lönsam tillväxt och omsättningen väntas uppgå till nära 14 miljoner euro 2018.

Riskkapitalbolaget Scope grundades 2001 av  Mikael Kamras, Andreas Ossmark, Fredrik Oweson och Anders Rundgren.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125