23948sdkhjf

Ras för skohandeln

Minussiffror i modehandeln i november, enligt Stilindex från Svensk Handel Stil. Därtill har december inte heller inletts bra.

Den totala försäljningen av kläder i fysiska butiker, med butikens e-handel inräknad, minskade med 3,4 procent i november jämfört med samma månad i fjol.

Motsvarande siffra för skohandeln, mätt på jämförbara enheter och i löpande priser, backade med 12,9 procent. Hittills i år har försäljningen av kläder minskat med 2,7 procent och försäljningen av skor tappat med 3,7 procent.

– November blev ingen solig månad för modehandeln där skohandeln sticker ut med en nedgång om hela 12,9 procent. Därmed har försäljningen av kläder minskat under åtta av årets månader och försäljningen av skor under sju med en ackumulerad nedgång på 2,7 respektive 3,7 procent, säger Svensk Handel Stils branschordförande Mikael Sandström.

Svensk Handel Stil bedömer också att Black Friday haft en negativ försäljningspåverkan på modehandeln.

– December började inte heller bra, bland annat på grund av att den 1 december förra året inföll på en fredag medan den i år inföll på en lördag, säger Mikael Sandström.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.112