23948sdkhjf

Tretorn i finskt designsamarbete

Tretorn lanserar samarbete med Makia. Kollektionen innefattar regnkläder men även stickade tröjor och accessoarer.

Tretorn lanserar designsamarbete med finska märket Makia. Kollektionen som innefattar regnkläder, stövlar, stickade tröjor och accessoarer premiärvisas på herrmodemässan Pitti Uomo i januari och lanseras i butik i augusti nästa år.

Seglarkultur, Åland och stillsamt liv vid hav är inspirationskällor till kollektionen som också innehåller klassiska plagg

I ett pressmeddelande skriver företagen att de ville basera samarbetat på kamratskap, solidaritet och respekt för naturen och lägga fokus också på hållbarhet.

Tretorn och Makia ska också donera en del av försäljningen till the foundation John Nurminens som arbetar för en ren Östersjö. Regnjackorna i kollektionen är del i Tretorns Eco Essentials initiative.

- Med Tretorn X Makia Co-Lab strävar vi efter att engagera den moderna konsumenten genom att leverera högkvalitativa och ansvarsfullt producerade produkter som säkrar miljömedvetenhet med den exklusiva andan hos utomhusentusiaster, men som också är gjorda för stadsanvändning, säger Fredrik Ekström, creative director hos Tretorn i en kommentar.

På Pitti Uomo premiärvisar Tretorn även klassiska sneakermodellerna Racket och Nylite i uppdaterad och vattentäta versioner enligt Eco Essentials Initiative. Nylonen i skorna kommer från recyclad nylon från fiskenät och även gummit i sulan är recyclad. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078