23948sdkhjf

Vågade inköp ger resultat

Så har hans inköp på magkänsla banat väg för framgångar.

Jesse Hudnutt och Simon Hogeman är ständigt aktuella med sitt butikskoncept Très Bien. Simon Hogeman tog nyligen emot utmärkelsen Årets Inköpare på Habit Modegalan. 

Vad utmärker en bra inköpare?
Magkänsla är punkt ett, två, tre och fyra för mig, säger Simon Hogeman. Jag utgår från vad jag själv skulle ha på mig eller gilla att någon annan bar. Jag har aldrig någonsin utgått från statistik eller siffror. Det är ganska lyxigt att jobba så och såklart lättare när det är ens eget företag.

Främsta lärdom genom åren?
Förhandla alltid betalningsvillkor innan, tråkigt men sant.

Vad är roligast i inköparyrket?
Att få till mixen. Att få en smoking att fungera ihop med något annat i en mix och se det som att man kreerar snarare än att man köper något för att tjäna pengar. Att man ser sig själv som en samlare som plockar ihop grejer utifrån vad andra har skapat.

Vad kännetecknar ett bra inköp?
Det kan vara att det hänger jättefint ihop på en klädställning, ja framför allt att det hänger ihop med allt annat man har köpt in. Att fokusera på helhet och mindre på varumärken.

MOTIVERING
Med produkten i fokus, snarare än säsong och varumärke, bjuder denna butik på ett modigt sortiment med internationell känsla. Ett modernt koncept med stark närvaro både analogt och digitalt. Som dessutom lyckas leverera goda resultat i en föränderlig och utmanande bransch.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093