23948sdkhjf

Axel Arigato öppnar nytt

Skomärket har öppnat butik i Göteborg och kontor i London. Snart väntar även permanent butik i Köpenhamn.

Den 20 november öppnade Axel Arigato butik på Södra Larmgatan 7 i Göteborg; mittemot skoföretagets huvudkontor.

För inredningskonceptet svarar arkitekt Christian Halleröd, som Habit har gjort en längre intervju med som är publicerad i senaste numret, och som tidigare samarbetat med skomärkets creative director Max Svärdh och även ritat inredningen till varumärkets butiker i Stockholm och London.

Neon, asfalt och material som profilerad aluminium är stommen i den nya interiören och därtill finns specialgjorda podium för sneaker som även är att betrakta som självständiga konstobjekt.

- Vi har aldrig varit intresserade av att producera generiska butiker som man förväntar sig av ett lyxvarumärke utan fortsätter istället att arbeta med okonventionella material som inte förväntas i en traditionell butik. Vi vill bryta den förutfattade meningen att ett specifikt objekt måste placeras i ett visst sammanhang för att ge mening, säger Max Svärdh, creative director och grundare, Axel Arigato.

I butiken i Göteborg implementerar företaget även en ljust gul kulör som är märkets nya signaturfärg.

- För oss handlar det inte enbart om våra produkter - det är upplevelsen som står i centrum och som är en stor del av vår identitet. Genom att gå emot strömmen och öppna fysiska butiker, vill vi fokusera på att vara en kulturell hub. Att öppna i Göteborg är en hyllning till vår hemstad, och ett bra sätt att avsluta 2018 innan vi fortsätter med global expansion, säger Albin Johansson, vd och medgrundare av Axel Arigato.

Det har varit en snabb tillväxtresa för skoföretaget som gått från att vara 2 till  40 anställda på huvudkontoret i Göteborg under de senaste fyra åren. Företaget, som grundades av Max Svärdh och Albin Johansson 2014, har haft en tillväxt med 700 procent under de senaste tre åren.

Förutom butik i Göteborg öppnades nyligen ett kontor på Carnaby Street i London där företaget även sedan 2016 har butik belägen i Soho.

Därtill har märket för närvarande en pop-up Østergade i Köpenhamn och öppnar i februari en permanent butik på Pilestæde.

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksnytt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079