23948sdkhjf

Klarna ska ge småföretagare en Boost

Erbjuder lån till små och medelstora företag med ny tjänst.

Idag offentliggjorde Klarna sitt nya finansieringsprogram Boost på sju marknader.
Den nya tjänsten ger företag möjligheten att snabbt ansöka om ett kontant förskott som sedan återbetalas baserat på den dagliga försäljningen, detta för kunna säkerställa ett stadigt kassaflöde.

– Vi har testat den här produkten under en tid och återkopplingen från handlare över flera marknader har varit mycket positiv och uppmuntrande så värdet vi levererar till dem är tydligt, säger Michael Rouse, Chief Commercial Officer, på Klarna i ett pressmeddelande.

Tjänsten har ingen ränta men det företag som använder sig av den får välja mellan två avbetalningsplaner, på antingen sex månader eller ett år där en fast avgift läggs på totalsumman. Individuell prissättning tillämpas på avgiften, enligt Klarnas räkneexempel på deras hemsida ligger avgiften på 2,2 procent av lånebeloppet för den kortare perioden, respektive 4 procent för ett helår, inga extra kostnader tillkommer.

Boost kommer att lanseras i Danmark, Finland, Nederländerna, Norge, Sverige, Tyskland och Österrike och vara tillgänglig för användning i början av december i år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079