23948sdkhjf

Hon blir vd för Ida Sjöstedt

Kliver in som vd och delägare i modemärket vars grundare nu kan fokusera på den kreativa processen.

Ebba Bucht Lugani har utsetts till vd för Ida Sjöstedt. Därmed får grundaren Ida Sjöstedt möjlighet att fokusera på bolagets kreativa processer i rollen som creative director.

Ebba Bucht Lugani har tidigare varit vd på House of Dagmar och även för skönhetsföretaget Björk & Berries. Hon gick nyligen in i som delägare och styrelsemedlen i Aéryne

- Jag har länge längtat efter att få fokusera på det kreativa och i Ebba har jag äntligen hittat en partner som kompletterar mig och som jag har fullt förtroende för. Hon pushar mig och företaget på rätt sätt affärsmässigt, och jag ser fram emot vad vi ska åstadkomma tillsammans, säger Ida Sjöstedt i en kommentar.

Modemärket Ida Sjöstedt grundades 2001 och har sedan dess rönt stor uppmärksamhet genom åren inte minst för grundarens förkärlek och starka designgärning inom fest- gala och brudmode.

I fjol förärades hon utmärkelsen Årets Designer på Habit Modegalan och året innan, 2016, vann Ida Sjöstedt priset Årets Designer på Elle-galan.

I ett pressmeddelande säger Ebba Bucht Lugani och hon är stolt att få vara med på resan att utveckla varumärket på kollektionsbasis men även ha fokus på att så småningom gå in på nya marknader.

I samband med att Ebba Bucht Lugani tillträder som vd så börjar även en ny försäljningsansvarig samt en person ansvarig för showroom på huvudkontoret i Stockholm.

Ida Sjöstedt har en examen i modedesign från Londons University of Westminster och har även en bakgrund i klassiskt skrädderi. 

 

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063