23948sdkhjf

Så firar Billi Bi 25-årskalas

Det danska skovarumärket gör en jubileumskollektion i nostalgins tecken.

Grattis på 25-årsdagen! Hur ska ni fira det här?

– Vi har gjort en jubileumskollektion, där vi tittat på modeller som min pappa designade för 25-30 år sedan, jättefeminint och sexigt i många färger, säger Carsten Friis, vd Billi Bi.

Hur startade Billi Bi?

– Jag är tredje generationen av en skofamilj och när jag var 20 år följde jag med min far till Alicante för att titta på produktionen av damskor. Då hade vi ett märke som hette Fransi, som var väldigt elegant och damigt. Jag föreslog att vi skulle göra ett nytt varumärke – ’du gör för mamman och jag gör för dottern’. Och pappa tände på idén. Efter Alicante fortsatte vi till Porto, där vi på den tiden tillverkade herrskor, och fick tips om en restaurang som hette Billi Bi. När vi satt oss i baren med varsin Dry Martini frågade pappa kyparen vad namnet betydde och fick veta att det var deras signaturrätt, en musselsoppa. ’Det ska vårt nya varumärke heta!’, sa pappa, och så blev det.

Vad utmärker Billi Bi?

– Bra kvalitet och passform. Vi har jobbat med samma fabrik sedan starten och när man känner varandra så väl blir det bra. Jag försökte göra en kollektion i Kina men det blev aldrig bra, trots att jag var där fem gånger.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11