23948sdkhjf

Han är Årets Designer

På torsdagskvällen hyllades modebranschen när Habit delade ut pris i tolv kategorier under Habit Modegalan. Först att prisas var Årets Designer.

Kvällens första vinnare att kliva upp på scen på Operaterrassen i Stockholm för att ta emot pris av konferenciern Kakan Hermansson var vinnaren i kategorin Årets Designer. Priset tillföll Cristopher Nying som är kreativ chef hos modeföretaget Our Legacy.

I juryns motivering lyfts han fram som personen som har satt svenskt herrmode på den internationella kartan och hur han med ett hållbart sätt att designa kreerar ett samtida mode. Cristopher Nying är involverad i all design och lägger även sin hand vid foto, kommunikation och butiker; de flesta koncept som skapas under Our Legacys paraply.

Cristopher Nying har varit med sedan starten 2005 då han lanserade varumärket tillsammans med Jockum Hallin. Två år senare anslöt Richardos Klarén, som är vd. Första fullsortimentskollektionen för herr släpptes 2008 och i vår är det premiär för en damlinje i butik – med en begränsad distribution. Our Legacy finns i drygt 200 butiker globalt. Största marknaderna är USA, Storbritannien och Skandinavien.

Läs en längre intervju med Cristopher Nying i senaste numret av Habit som kommer ut 19 november.

Juryns motivering:
Med ett klassiskt uttryck i varierad stil har Årets Designer satt svenskt herrmode på den internationella kartan. Det konceptuella designarbetet mynnar ut i en samling ikonprodukter som till våren förstärks med en damlinje. Goda idéer återvinns och får nytt liv. Det är ett lågmält, men djärvt sätt att mejsla fram sin version av ett samtida mode.

Finalister:
Cristopher Nying, Our Legacy
Frida Bard, Hope
Sebastian Dollinger, Eton

Jury:
Margareta van den Bosch, H&M
Pär Engsheden, designer
Philip Warkander, Lunds Universitet
Lotta Ahlvar, Stockholmsmässan
Minna Heino, Nordiska Textilakademin
Katarina Angelin, Habit

Artikeln är en del av vårt tema om Habit Modegalan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109