23948sdkhjf

Han går till Henri Lloyd

Lämnar Trendmark för att ta plats i teamet som står bakom återuppbyggnad och global nylansering av det numera svenskägda märket.

Tomas Frydebo går från Trendmark och kliver in i rollen som exportchef för Henri Lloyd. Han tillträder i januari 2019 och ska ha sin bas på kontoret i Göteborg som sedan i september i år är under uppbyggnad.

- Detta är en fantastisk möjlighet och en spännande utmaning att få driva försäljningen globalt med ett så starkt varumärke som Henri Lloyd. Att få vara en del av en nystart och ett nytänk på varumärket är mycket inspirerande, säger Tomas Frydebo i en kommentar. 

Hos Trendmark har Tomas Frydebo ansvarat för distributionsverksamheten och under en längre tid arbetat med flera varumärken däribland Musto. Han lockades till Henri Lloyd för att det är ett  globalt varumärke men också för att "teamet som är på plats har arbetat fram en digital affärsmodell som gör det mycket intressant för representanter på respektive marknad". 

Det var tidigare i höstas som Habit i en längre intervju med vd Magnus Liljeblad berättade om planerna och nylanseringen av det klassiska brittiska märket som den tidigare ägaren och grundarfamiljen gick i konkurs med  i somras. Sedan i juni ägs märket av svenska Aligro Group. 

- Tomas långa erfarenhet av både marknaden och försäljning i kombination med hans nätverk i Europa kommer bli en tillgång för varumärket, säger vd  Magnus Liljeblad.

Sedan det brittiska varumärket fick svenska ägare under sommaren och organisationen har flyttats till Sverige har ett flertal rekryteringar gjorts. 

Tidigare har Habit berättat om att bland andra Lena Claesson, tidigare design director på Peak Performance och Jonas Olsson som ligger bakom senaste årens utveckling av Peak Performance tekniska plagg samt Maud Källqvist som designat för Morris under många år finns med i designteamet.

Märket är tillbaka på marknaden på allvar under sommaren 2019 med ett helt nytt performanceprogram som består av Gore-Texprodukter samt lättare plagg som ska säljas till utvalda kunder i Europa. 

Våren 2020 följs den kollektionen upp av kompletta kollektioner för performance och mode vilka kommer distribueras enligt varumärkets nya strategi. 

Henri Lloyd grundades av Henri Strzelecki. 

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125