23948sdkhjf

Butikerna som kan vinna pris för sitt koncept

Urbant, lekfullt och avskalat. Här är finalisterna i Årets Inredningskoncept.

Calliroots lanserade sitt nya inredningskoncept i april i år i samband med butikspremiären på Larmgatan i Göteborg. Juryn i Årets Inredningskoncept lyfter bland annat fram att Caliroots på ett förtjänstfullt sätt integrerar e-handeln i butik. Omnikonceptet hyllas även för butiksupplevelsen och kunderbjudandet samt för spännande materialmixar i inredningen. 

Som en förlängning av konceptet öppnar Caliroots lagom till Black Friday sitt flaggskepp i Stockholm. Även här ligger fokus på att förflytta online till offline. 


Arket
, som hade världspremiär i London i fjol och som öppnade sin Sverigebutik i somras, prisas för ett "genomtänkt och konsekvent koncept". Exponeringarna är inbjudande och ytorna är väl genomtänkta, enligt juryn. På sä sätt får sortimentet fullt fokus. 

Juryns motiveringar:

Caliroots - Göteborg

Caliroots levererar ett urbant och samtida koncept som på ett förtjänstfullt sätt förflyttar online till offline. Digitala inslag genomsyrar såväl butiksupplevelsen som kunderbjudandet samtidigt som ett noga utvalt sortiment landar väl i en fysisk miljö präglad av kaxiga materialmöten.

Polarn O. Pyret

Polarn O. Pyret öppnar dörrarna till ett lekfullt shoppingnäste som med tydlighet och enkelhet i fokus omfamnar samtliga generationer. Finurliga kommunikationslösningar och genomtänkta detaljer ger ett pregnant resultat, och en ny och ljus hemvist för ett klassiskt varumärke att utvecklas i.

Arket

För ett genomtänkt och konsekvent koncept med inbjudande exponeringslösningar, smarta material och identitetsbärande förpackningsdesign. Omsorgsfullt vårdade ytor ger ett kurerat sortiment optimalt fokus. Allt omslutet i en monokrom, varm och avskalad miljö.

Polarn O. Pyret är den tredje finalisten, vars koncept lanserades i butiken på Hamngatan i Stockholm i mars i år. Konceptet, som håller på att rullas ut, finns nu i totalt tolv butiker. Juryn lyfter framför allt fram konceptets tydlighet och enkelhet, de lekfulla detaljerna och finurliga kommunikationslösningar. 

Jurygruppen för Årets Inredningskoncept består av Stina Moraeus, inredningsarkitekt hos TEA, Charlotte Nordén som är Cellbes vd, Emma Pettersson på Patriksson Communication, Lars Jurland, Nitton93 samt Kajsa Åström, journalist på Habit. 

Vinnarna i de totalt 12 kategorierna avslöjas på Habit Modegalan den 1 november på Operaterrassen i Stockholm. 

Säkra din biljett: Habitmodegalan.se

Artikeln är en del av vårt tema om Habit Modegalan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141