23948sdkhjf

De är bäst på inköp

Kunskap och kreativitet lyfts fram när vinnaren i det nyinstiftade priset Årets Inköpare ska utses.

Årets Habit Modegalan, som äger rum på Operaterrassen i Stockholm den 1 november, har ett nytt pris i Årets Inköpare. Att ett sortiment som särskiljer sig är en av nycklarna till en framgångsrik butik är priskategorin ett bevis på. Här har den starka juryn bestående av: Christian Maibom, Revolver; Mikael Sandström, Svensk Handel; Kajsa Hernell, NCSC; Jessica Johanneson, Stockholm Fashion District och Sofia Siewertz, Habit, gett sig ut på jakt efter en inköpare med stor förståelse för trender och förmåga att översätta dem till det egna butikskonceptet.

Hos Malmöbaserade och e-handelstunga Très Bien finner juryn en modig blandning av streetwear och high end-mode som kretsar kring produkten snarare än säsong och märke. Jesse Hudnutt och Simon Hogeman har lyckats skapat en butik med  påtagligt stark image.

Efter drygt tio år i Stockholm och på nätet har butikskonceptet The Terrace nyligen expanderat till Göteborg. Daniel Andersson och Sahand Shirazi imponerar juryn med ett sortiment som styrs utifrån kundens livsstil och behov.

Jenny Hjalmarsson  Studio Stilista prisas för sin förmåga att ge sina kunder en mix av varumärken och inspiration till att tänka nytt. Butiken i skånska Råå beskrivs som en perfekt walk in closet.

Juryns motiveringar

Jesse Hudnutt och Simon Hogeman - Très Bien

Ett unikt och noga utvalt sortiment med internationell kompetens. En modig blandning av streetwear och high end-mode som kretsar kring produkten snarare än säsong och märke. Très Bien är ett modernt onlinekoncept med hög närvaro i sociala medier och påtagligt stark image som levererar goda resultat i en pressad bransch.

Daniel Andersson och Sahand Shirazi - The Terrace

Hos The Terrace hittar kunden begränsade kollektioner och unika kollektionssläpp där sortimentet styrs utifrån kundens livsstil och behov. Med örat mot marknaden och en ständig dialog med målgruppen i sociala medier vågar The Terrace förnya sortimentet med nya varumärken och inriktningar inom ”fashionable sportswear”.

Jenny Hjalmarsson - Studio Stilista

I den lilla butiken på Råå utanför Helsingborg hittar kunden ett noga utvalt sortiment med fokus på att kunna erbjuda sina kunder en mix av varumärken och inspiration till att tänka nytt. Studio Stilista är som en perfekt ”walk in closet” som dessutom lyckas leverera fina ekonomiska resultat.

Vinnaren presenteras på Habit Modegalan den 1 november på Operaterrassen i Stockholm. Under kvällen avslöjas vinnarna i 12 kategorier.

Säkra din biljett: Habitmodegalan.se

Artikeln är en del av vårt tema om Habit Modegalan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063