23948sdkhjf

Ganni med ny vd

Har tidigare arbetat med varumärken som Maison Martin Margiela, Diesel och Marni.

Danska modeverksamheten Ganni har en ny vd i Andrea Baldo.

Han tillträder 22 oktober och kommer närmast från posten som vd för italienska accessoarverksamheten Coccinelle men har under en längre tid arbetat för Diesels Renzo Rozzos verksamhet OTB och med varumärken som Maison Margiela, Diesel och Marni.

- Ganni är ett spännande varumärke som utmärker sig med en unik positionering som präglas av Ditte och Nicolajs kreativitet och vision. Jag är glad över att bli en del av företaget och ser fram emot att bidra till varumärkesutveckling och expansion, tillsammans med det begåvade Ganni-teamet, säger Andrea Baldo, nytillträdd vd för Ganni.

Andrea Baldo efterträder Nicolaj Reffstrup som varit vd sedan 2009. Han ska dock tillsammans med Ditte Reffstrup, märkets kreativa chef och medgrundare, fortsätta att utveckla varumärket och arbeta med att vidareutveckla hållbarhetsfrågor, teknisk innovation och varumärkesbyggnad.

Ganni har under de senaste åren rönt stora framgångar och sent ifjol såldes aktiemajoriteten, 51 procent, av bolaget till amerikanska L Catterton. I investeringsbolaget L Catterton har bland andra LVMH och Groupe Arnault, med Bernard Arnault i spetsen, intressen.

Gannis huvudkontor finns alltjämt i Köpenhamn men Andrea Baldo ska ha sin bas vid gannis kontor i östra London. 

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062