23948sdkhjf

De är finalister i Årets modeexportpris

Två premiumvarumärken och ett friluftsvarumärke har chans att föräras Habits branschpris.

Årets Habit Modegalan, som äger rum på Operaterrassen i Stockholm den 1 november, delar sedvanligt ut Årets modeexportpris. En namnkunnig jury som består av Linda Bradley, Diamond, Cecilia Tall, Teko, Helen Rönnholm från Business Sweden samt Habits representant, Sofia Siewertz, har utsett de tre finalisterna: Elin Klings klädvarumärke Tôteme, sko- och accessoarkonceptet ATP Atelier och outdoorvarumärket Fjällräven.

JURYNS MOTIVERINGAR

Totême

Med över 70 procent av omsättningen utanför Sverige är Totêmes internationella framgångar uppenbara. Varumärket levererar avslappnad och tidlös lyx för den moderna kvinnan genom etablerade återförsäljare och onlineaktörer vilket avspeglas i företagets imponerande tillväxt och goda resultat.

 

ATP Atelier

Det är ingen slump att ATP Atelier finns hos över 200 återförsäljare världen över. Den internationella närvaron bygger på långsiktiga relationer med återförsäljare i toppskiktet och varumärket genomför gediget pr-arbete på samtliga marknader. Dessutom lyckas ATP leverera lönsam tillväxt i en utmanande bransch. Skandinavisk design kombinerat med italienskt hantverk är en vinnande kombo.

Fjällräven

Tidlös design och älskade klassiker, tydligt hållbarhetsfokus och uppmärksammade event som lockar deltagare från över 90 länder, gör Fjällräven till ett eftertraktat och växande varumärke i världen. En expansiv exportstrategi har resulterat i stark tillväxt på såväl mogna som nya marknader, med Kånken som bärkraftig och självklar följeslagare.

Samtliga bolag har haft medvind på exportmarknaderna de senaste åren. Fjällräven har rönt stora framgångar och slagit igenom globalt. USA är den marknad som växer mest. Juryn betonar även varumärkets tidlösa design och klassiker samt hållbarhetsarbetet som viktiga ingredienser till framgångarna.

ATP Atelier, som är grundat av Maj-Liz Pizzelli och Jonas Clason, har goda år bakom sig med en tillväxt på 64 procent 2017 då omsättningen ökade till 28 miljoner kronor. Företaget växer kraftigt på exportsidan och finns hos över 200 återförsäljare globalt. Juryn lyfter bland annat fram företagets långsiktiga relationer med återförsäljare i toppskiktet.

Tôteme hade i fjol en tresiffrig tillväxt. Mellan 2016 och 2017 ökade omsättningen med 131 procent till 47 miljoner kronor, enligt Habits kartläggning. Framför allt har de internationella framgångarna varit betydande: Över 70 procent av omsättningen ligger utanför Sverige.

På galan den 1 november avslöjas vinnaren.

Säkra din biljett: Habitmodegalan.se 

Artikeln är en del av vårt tema om Habit Modegalan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094