23948sdkhjf

Köper tillbaka eget märke

Johan Lindeberg får modejätte med sig när han nu förvärvar varumärke han grundat.

Johan Lindeberg köper tillsammans med den norska modekoncernen Varner tillbaka varumärket Black Denim, BLK DNM, det uppger Dagens Nyheter.

Nu ska varumärket återskapas och lansering i omstöpt form sker till hösten 2019.

– Det som är så skönt med de nya ägarna är att de vill att jag ska vara så personlig som jag någonsin kan. Du kan inte sätta Zlatan i fel system. Får han vara i rätt system gör han mål. Om jag får mitt utrymme, där jag får vara den jag är … jag har en inre röst, jag blundar och ser – och så följer jag det, säger Johan Lindeberg till Dagens Nyheter som publicerar en längre intervju med designern och kreatören i lördagens tidning.

Johan Lindeberg lämnade Black Denim 2015 efter en, enligt tidningen, konflikt med investerarna. Sedan dess har han även hunnit med att arbeta med märket J. Lindeberg en tid. Han är fortfarande knyten till varumärket, enligt DN, i den mån att företaget har möjlighet att konsultera honom i fråga om varumärkets historia och arv.

Black Denim ska  skötas operativt från Stockholm medan Johan Lindeberg ska arbeta med designen från i huvudsak Los Angeles. Till Habit skriver Johan Lindeberg att  man arbetar  som bäst med att sätta ihop organisationen och ska återkomma så fort den är klar.

Habit har sökt även en representant för Varner för en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078