23948sdkhjf

I dag öppnar D.Brand x Friends

Här är Kim och David Pirzadehs nya butikskoncept.

Kim och David Pirzadeh har drivit klädvarumärket D.Brand i tolv år och öppnade för tre år sedan egen butik i centrala Stockholm. I maj valde de att stänga i city för att i stället satsa på Kungsholmen, vilket Habit tidigare rapporterat om. Här hoppas duon hitta hem med konceptet D.Brand x Friends, som har premiär den 12 oktober. 

Förutom det egna varumärket D.Brand som tillverkas för hand i Portugal och som säljs i begränsad upplaga i butiken består sortimentet av ett tjugotal mestadels mindre varumärken med hållbarhetsprofil som paret Pirzadeh omsorgsfullt har valt ut: allt från skjortor, regnkläder, möbler, inredning, böcker, barnprylar, handgjorda parfymer och tvålar, veganska anteckningsböcker, teer till klockor och solglasögon – en del av dem exklusiva för den svenska marknaden.

Butiken är utformad som en del i ett vardagsrum, en walk in closet, ett sovrum och en barnhörna för att exponera produkterna i den miljö där de hör hemma.

– Vi vill skapa en känsla av att komma hem till oss. Det ska vara varmt, genuint och det ska finnas någonting för alla, säger Kim Pirzadeh. 

Lokalen inrymmer även en bar och vegetarisk restaurang. I källarplan finns frisör och barberare.

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksnytt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078