23948sdkhjf

Flattered med ny storägare

Skoföretaget tar in nytt kapital.

Spiltan går in med 15 miljoner kronor i skoföretaget Flattered, vilket Breakit var först med att rapportera. Investeringsbolaget får en ägandepost om 36 procent.

Flattered är grundat 2013  av Gustav Lidén och Hanna Kwiatkowska Tisner och i dag är även entreprenörerna Isabella Löwengrip och Pingis Hadenius med på tåget.

Skomärket började med att tillverka ballerinaskor men i dag gör skoföretaget även bland annat annat pumps, boots och sandaler. Produktion sker i Spanien.

Flattered har försäljningen via egen e-handel, som står för 70 procent av omsättningen, samt via återförsäljare som bland andra NK, Farfetch, Harvey Nichols, och Illum. 

Enligt Breakit ökade omsättningen med 120 procent till 11,3 miljoner kronor 2017 och i år väntas omsättningen uppgå till nära 25 miljoner kronor.

I samband med att Spiltan nu går in i bolaget så efterträder Spiltans investeringsansvarige Göran Pallmar Pingis Hadenius på ordförandestolen.

- Det känns fantastiskt roligt att nu kunna lägga in ytterligare en växel i Flattereds resa mot att bli ett globalt D2C-skomärke. Vi är väldigt stolta över att få in Spiltan. De har erfarenhet och delar vår vision som långsiktig partner, säger vd och medgrundare  Gustav Lidén i en kommentar.

Skoföretaget är även nominerat till Damernas Världs pris Guldknappen Accessoar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094