23948sdkhjf

Nilson group och Vagabond bryter upp

Skokoncernen och skoföretaget skiftar ägande. Tidigare tillförordnad vd för Nilson group blir permanent och skokoncernen har sedan i somras en ny styrelseordförande i Hemtex tidigare vd.

Syskontrion Anita Åkesson, Mats Nilsson och Magnus Nilsson har tidigare varit gemensamma ägare i Nilson group och Vagabond International men nu sker en uppdelning. 

Mats Nilsson, också tidigare vd för Nilson group, och Marie Nilsson Peterzén, kreativ chef och vice vd, blir till 100 procent ägare av Vagabond International medan  Anita Åkesson och Magnus Nilsson fortsätter som ägare av Nilson group.

Anders Odén som klev på som vd för Vagabond International i april 2013 fortsätter som vd i bolaget och Claes Meldgaard, med en bakgrund som vd för Team Sportia, och som i juni i klev på som tillförordnad vd blir nu permanent på posten hos Nilson group.

Claes Meldgaard efterträde i somras Mats Nilsson på posten som vd för Nilson group. 

Under sommaren blev det även känt att Hemtex tidigare vd Björn Abild, med ett förflutet även i Ica gruppen, är ny styrelseordförande i Nilson group.

- Uppdelningen har gjorts i samförstånd och med de bästa intentioner för respektive bolag. Nilson group kommer att fortsätta att starkt driva och utveckla retail, medan Vagabond Shoemakers fortsätter växa som varumärkesleverantör på en global marknad, säger Mats Nilsson, tidigare vd för Nilson group och ägare av Vagabond International och tillika styrelseordförande i Vagabond International.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094