23948sdkhjf

AMF fastigheter om The Lobby: "Flexibiliteten kräver en viss typ av organisation”

Nu har fastighetsägaren firat första halvåret med satsningen The Lobby. Här är tre insikter från de första sex månaderna.

AMF fastigheter öppnade  The Lobby på Regeringsgatan i Stockholm den 5 april. Efter sex månader kan så fastighetsägaren dra ett antal slutsatser kring satsningen som bland annat att det är mer tidskrävande att arbeta med kortare hyresavtal än vad fastighetsägaren förutsett.

The Lobby/AMF Fastigheter  är en av tre finalister i kategorin Årets kreativa kundupplvelse  i Habit Modegalan.

- Varje vecka har gett oss nya lärdomar, vilket bidrar till en kontinuerlig utveckling av The Lobby och en större förståelse för hur vi ska agera i framtiden. Det är hela syftet med The Lobby. En insikt rör så kallad ”flexibel retail”, att gå från årslånga avtal till betydligt kortare perioder, det är mer tidskrävande än vad vi först såg och flexibiliteten kräver en viss typ av organisation, säger Annelie Gullström, affärsutvecklingschef hos AMF fastigheter i en kommentar.

Enligt fastighetsägaren stannar kunderna i snitt 15 minuter i lokalerna och under perioden har 89 stycken märken verkat i experimentytan. Därtill har 48 events ägt rum under de första sex månaderna.

Och Annelie Gullström ser tydligt att "de varumärken som arrangerar olika typer av event får betydligt större utdelning av sin närvaro". Därför ska miljön i lokalerna utvecklas för att möjliggöra fler typer av upplevelser. 

 - Vi ser också att ny teknologi och digitalisering mot varumärken, B2B, är högaktuellt. Därför fortsätter vi att utveckla det spåret tillsammans med våra partners med Deloitte Digital i spetsen. Vi har däremot märkt att efterfrågan på ny teknologi hos konsument inte är riktigt lika hög. Det är inte samma sense of urgency som vi först trodde vilket gör att vi prioriterar ned det för tillfället, säger Annelie Gullström.

Under de sex månaderna har platsen skiftat större innehåll vid tre tillfällen och gjort samarbeten med Scandinavian Man, Sisters in Law och  tidningarna Damernas Värld och Styleby.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125