23948sdkhjf

Ny styrelseordförande och delägare i Aéryne

Hon har ett förflutet från House of Dagmar, Björk & Berries och Tärnsjö Garveri.

Grundaren Siri Vikman plockar in Ebba Bucht Lugani till posten som styrelseordförande och delägare i det egna modemärket Aéryne.

Aéryne är en av tre finalister i kategorin Årets Nykomling i Habit Modegalan.

Ebba Bucht Lugani har ett förflutet som vd för modemärket House of Dagmar och för skönhetsföretaget Björk & Berries. Därtill har hon arbetat som managementkonsult och suttit i bolagsstyrelser för Collector Bank och Tärnsjö Garveri.

- Vi är i ett otroligt spännande skede där år av hårt arbete äntligen börjat ge fantastiska resultat. Vår vision från starten har varit att driva ett bolag för kvinnor, av kvinnor, och vi är så otroligt glada och ärade att Ebba nu tillträder som styrelseordförande. Ebba kommer in i precis rätt skede där vi nu ska ta nästa steg internationellt, säger Siri Vikman i en kommentar. 

Hon lägger till att hon uppskattar Ebba Bucht Luganis driv, visionära styrka och strategiska fingertoppskänsla. 

Siri Vikman har letat lämplig styrelseordförande en tid och målet var att tillsätta en kvinnlig ordförande.

Aéryne är grundat  i Paris 2015 har försäljning via egen plattform samt externa återförsäljare och till vårenintroducerades varumärket på Åhléns. Märket lanserades nyligen i USA och Japan.

I en kommentar säger Ebba Bucht Lugani att hon är imponerad av det företag Siri Vikman med team  byggt upp och att hon ska "göra allt jag kan för att hjälpa till att utveckla Aéryne till ett globalt märke inom affordable luxury". 

Aéryne är dubbelt nominerat i höst, inte minst till utmärkelsen som Årets Nykomling i Habit Modegalan som äger rum på Operaterrassen i Stockholm och även till Damernas Världs pris Guldknappen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079