23948sdkhjf

Ska sälja 1 000 skjortor om dagen med algoritm

App och egen algoritm ska öka Tailor Stores försäljning.

E-handlaren Tailor Store tänker sig öka försäljningen rejält med hjälp av egen algoritm, Size:Me, som räknar ut kundernas kroppsmått. Målet är att sälja 1 000 skjortor om dagen. Tailor Stores affärsidé är att sälja just måttsydda skjortor på nätet och har nu utvecklat en smartphoneapp som räknar ut kunders kroppsmått.

Tailor Store menar att måttagningen fram till i dag har lagt vissa käppar i hjulet för  bolaget från att skala upp verksamheten. 

- Vårt största problem har alltid varit mätprocessen. Man kan säga att måttbanden har hindrat oss från att skala upp verksamheten. Många människor äger inte ens ett måttband och i de fall de gör det blir det ofta fel när de ska mäta sig själva, säger Magnus Loodberg, företagets vd och medgrundare.

Kunden lägger in två bilder samt längd och vikt i appen och på så sätt räknas med hjälp av en algoritm kroppsmåttet ut. Skjorthandlaren menar att plaggens passform blir bättre och mer precisa än när kunden blivit mätt med måttband. 

I första releasen kan måtten användas för att beställa herrskjortor men fler av plagg, som kavajer och kostymer, ska bli möjliga efter framtida uppdateringar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125