23948sdkhjf

Prisas för ny design i viskos

Han kammade hem nyinstiftade utmärkelsen CTF Award för kreativ design i viskos.

Brandon Wen kammade hem tidernas första utmärkelse av CTF Award, Challenge the Fabric Award, som initierats av Ekman & Co. och Swedish Fashion Council i samarbete med Altri, Arauco, Sanyou Group och Södra. Förutom äran tilldelades designern en prissumma om 30 000 euro.

Priset delades ut under modeveckan i London den 13 september och i samma veva som visningen ägde en paneldebatt rum där man diskuterade framtida alternativ inom modebranschen med huvudfokus på viskos som ett alternativt tyg. 

Wen är utexaminerad från Antwerp’s Royal Academy of Fine Arts i Antwerpen och den namnkunniga juryn, bestående av Penny Martin, chefredaktör på The Gentlewoman, Diet Prada ́s grundare Tony Liu och Lindsey Schuyler, Re-Edition magazine’s chefredaktör Jo Barker, Tiffany Godoy, grundare av Instagram- tidningen Th_Rlty_Shw, Heikki Salonen, grundare och designern av Vyner Articles, svenska designern Ann-Sofie Back och den hyllade rapparen och designern Zak Arogundad, känd som Ecco2K, gillade särskilt Brandon Wens arbete med ”zero waste” och högkvalitativa produktion.

Brandon Wen var en av sex finalister som deltog i den första upplagan av det svenska internationella Challenge The Fabric Award.

— Det här är det första internationella ”Award” som lanserats av Swedish Fashion Council, vilket sammankopplar unga kreativa designers med industrin men också mellan olika discipliner för att skapa medvetenhet, förflytta gränser framåt och influera modeindustrin långsiktigt för en mer hållbar bransch. Vi är väldigt glada över att ha med så lovande designers från de mest inflytelserika skolorna i världen i den första upplagan, säger Jennie Rosén, vd för Swedish Fashion Council i en kommentar.

Syftet med utmärkelsen är att få fler designer att se viskos som ett alternativ till bland annat bomull när fiberbehovet nått toppen och tillgången på fiber överstigits.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11