23948sdkhjf

"Återförsäljarna har välkomnat vårt slow fashion-tänk"

A part of the art finns numera hos bland andra NK Nordiska Designers i Stockholm.

Duon Jenny Neck och Lisa Söderman lanserade modemärket A part of the art i januari i år, efter ett års arbete med att plocka fram det nya, egna modemärket.

-- Vi har verkligen fått en drömstart, förutom NK Nordiska Designers så finns vi numera hos bland andra Pondus, Byxshopen i Falun, Vallgatan 12 i Göteborg och ytterligare cirka 20 utvalda mindre fristående butiker över hela landet vilket är jättekul. Till våren kommer vi även finnas på Åhléns City och Design Only, säger Jenny Neck, säljansvarig till Habit.

Förutom återförsäljarna har modeföretaget även försäljning via egen webbutik.

Jenny Neck lägger till att duon även fått ett bra gensvar internationellt, inte minst via mässorna, så produkterna finns just nu även i Danmark och Norge och till våren väntar nya marknader som Holland, England och Frankrike.

Att framgången kommit på kort tid har enligt henne att göra med duons vision med att skapa tidlösa klassiker fallit väl ut och att hållbart tänk i vårt arbete i allt ifrån materialval till transporter.

- Vi jobbar också endast med två kollektioner per år, Cold Weather kontra Warm Weather, och återförsäljarna har välkomnat vårt slowfashion-tänk. Att hetsa och forcera fram sex kollektioner per år känns inte modernt i den värld vi lever i. Vi måste alla bidra till en smartare konsumtion. Sedan att vår stil är ledig och bekväm som gör produkten otroligt tillgänglig för alla kvinnor är också något vi får uppmärksamhet för.

Blir det egen butik i framtiden?

- Ja, någon gång i framtiden skulle vi gärna ha kombinerat kontor, butik och showroom. Allt detta för att kunden ska få kliva in i vårt universum.

I dag finns kontor och showroom i Sturegallerian på Grev Turegatan i Stockholm.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111