23948sdkhjf

Best of Brands: Här är butikerna som väntas stänga

De här två butikerna blir kvar, erfar Habit.

I förra veckan kunde Habit avslöja att kedjan, enligt en källa, planerar att lägga ned sex av kedjans totalt åtta fysiska butiker och istället lägga krut på e-handeln.

Butikerna som blir kvar vid sidan av e-handeln är enligt samma källa enheterna i Sickla Köpkvarter i Nacka samt butik i Jönköping. I dag driver bolaget två butiker i Jönköping; en med Best of Brands-skylt i Atollen och en för Fribergs på Asecs. Fribergs i Värnamo ingår sedan i april inte i bolaget och drivs av Best of Brands vd Henrik Hultmans tidigare kompanjon Ted Wideberg.

Därmed väntas butikerna i Kompassen i Göteborg, Mobilia i Malmö, Mood och Vällingby i Stockholm samt butiken i Avion Shopping i Umeå stänga.

I helgen bekräftade chefen för butiken i köpcentrumet Avion Shopping till tidningen Västerbottens-Kuriren att butiken läggs ned. Exakt när den stänger framgick inte.

Därtill uppger tidningen Jönköpingsposten att den lokal som Best of Brands skulle flytta in i då nyrenoverade och ombyggda Asecs öppnar i slutet av oktober nu ska gå till en annan hyresgäst.

När Habit talade med rekonstruktören Ola Sellert vid Trägårdh Advokatbyrå i förra veckan så ville han inte kommentera uppgifterna om butiksstängningarna för att inte föregå den rekonstruktionsplan som läggs fram nu på onsdag.

Dock har han vid ett tidigare tillfälle sagt till Habit att butiksstängningar är en del i den kommande planen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094