23948sdkhjf

Best of Brands: Stänger enligt uppgift sex av åtta butiker

På onsdag nästa vecka läggs preliminär rekonstruktionsplan fram vid Södertörns tingsrätt.

Best of Brands försattes den 28 augusti i rekonstruktion vid Södertörns tingsrätt. Den 12 september ska bolaget lägga fram en preliminär rekonstruktionsplan vid tingsrätten där det ska beslutas om rekonstruktionen ska gå vidare.

Enligt källor till Habit ska sex av totalt åtta butiker stängas och istället ska bolaget satsa på e-handel vid sidan av två fysiska butiker.

I dag finns butiker i Sickla köpkvarter, Vällingby och Mood i Stockholm samt i Avion shopping i Umeå, i Mobilia i Malmö, i Kompassen i Göteborg samt två butiker i Jönköping, bland annat i Atollen.

Rekonstruktören Ola Sellert vid Trägårdh advokatbyrå säger till Habit på torsdagsmorgonen att han inte vill inte kommentera uppgifterna och inte föregå kommunikationen kring rekonstruktionsplanen. Dock har han vid ett tidigare tillfälle till Habit aviserat att butiksstängningar är att vänta.

– I den preliminära rekonstruktionsplanen som ska läggas fram nästa vecka så finns förslag på hur butiksbeståndet ska komma att se ut i framtiden. Vid det tillfället kommer bolaget att redogöra för hur planen ser ut och jag vill avvakta att prata om det tills beslut tagits, säger Ola Sellert till Habit.

Om det beslutas att rekonstruktionen ska gå vidare så väntar därefter ett nytt sammanträde gällande ackordsförslag till fodringsägarna som bland annat är Swedbank, Almi Invest, fastighetsägare och ett stort antal modeföretag. Bolaget Best of Brands Stockholm har skulder på drygt 80 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078