23948sdkhjf

Skepp ohoj för Bestseller

Rederi i modebutikssatsning på båt och iland. Plockar in danska modemärken i sortimentet.

Tallink Grupp har tecknat franchiseavtal med Bestseller Finland och även förvärvat franchiserättigheterna för modevarumärkena Jack & Jones och Vero Moda i Estland.

Rederiet lägger därmed till den danska modekoncernens modemärken i sortimentet för Tallink Duty Free.

Därtill startar rederiet två fysiska butiker för det danska modekoncepten; en i shoppingcentret Ülemiste och ett i köpcentret Rocca Al Mare i Talinn.

Det är inte första gången rederigruppen gör mode- och butikssatsningar och i februari i år förvärvade koncernen franchiserättigheter för varumärket Esprit och driver sedan dess Esprits tre butiker i Estland; två i Tallinn, i shoppingcentret Ülemiste och köpcentret Rocca Al Mare och en i Tartu. Då satsningarna ska ha slagit väl ut utesluts inte fler franchiseavtal och rederiet ska ha fler potentiella partners och avtal i sikte idag.

- Detaljhandeln spelar en viktig roll i Tallink Grupps framgångar. Dussintals starka varumärken finns redan representerade ombord på våra fartyg. Den kontinuerliga utvecklingen och utvidgningen av vårt sortiment är något vi jobbar på varje dag. Förutom detaljhandeln ombord har vi också varit verksamma inom retail iland i flera år, om än i begränsad utsträckning. Vi är övertygade om att de fem landbaserade butikerna kommer att utgöra en stark grund för vidareutveckling av vår verksamhet och det kommer garanterat fler nyheter i framtiden, säger Paavo Nõgene, vd för Tallink Grupp i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109